Veel gestelde vragen

Wat is Werelds Koken?
Werelds Koken is een on-line reisorganisatie die zich helemaal specialiseert in culinaire vakanties, waarbij je actief aan de slag gaat met eten en drinken. Koken, ruiken, zien en proeven, alle zintuigen worden geprikkeld. Maar naast een actief programma is er ruimte genoeg voor pure ontspanning en culturele activiteiten. Ben je met een groep van 6 personen of meer, dan kan de reis voor jou op maat gemaakt worden.

Wie is Werelds Koken?
Werelds Koken bestaat uit een team van experts met ieder hun eigen specialiteit. Lokale gidsen die de leukste straatjes en barretjes kennen van hun stad, olijfolie producenten die met precisie de beste olijfolie maken en natuurlijk veel kookexperts. Gerenommeerde koks die hun sporen hebben verdiend in toonaangevende restaurants, maar ook hele goede koks die de authentieke streekrecepten hebben geleerd van moeder op dochter en vader op zoon. Passie en gedrevenheid zijn de bindende factoren van de mensen achter Werelds Koken.

Vanuit 's-Hertogenbosch wordt het gehele aanbod bestemmingen, activiteiten en experts gebundeld tot een breed assortiment culinaire reizen.

Hoe kan ik Werelds Koken bereiken?
Werelds Koken is tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op het nummer 073-6121141. Daarnaast kun je Werelds Koken 24 uur per dag bereiken via info [at] wereldskoken [dot] com.
Ons postadres:
Werelds Koken
Oostwal 2
5211 RC ’s-Hertogenbosch
Nederland

Is het aanbod van Werelds Koken alleen on-line te boeken?
Ja, Werelds Koken is een direct seller en verkoopt daarom alleen rechtstreeks aan consumenten of bedrijven. Dat is de reden dat het aanbod van Werelds Koken niet via het reisbureau geboekt kan worden. Boeken kan makkelijk via www.wereldskoken.com. Mocht je vragen of speciale wensen hebben ten aanzien van je boeking, dan kun je ons ook bellen, zodat we samen de boeking invoeren in het systeem.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van aanbiedingen en speciale acties?
Je kunt je aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief van Werelds Koken. Per e-mail ontvang je kort en krachtig de reis van de maand, aanbiedingen en speciale acties of leuke nieuwtjes. Klik hier om je direct aan te melden.

Is Werelds Koken lid van de SGR?
Nog niet, maar de aanvraag voor het SGR is in gang gezet, omdat wij dit ook zeer belangrijk vinden richting onze gasten. Wij wachten hiervoor op een formeel akkoord. Zodra dit akkoord er is, zullen wij dit ook kenbaar maken op de website middels het logo van de SGR.

De SGR (Stichting Garantiefonds Reizen) garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.

Welke maatregelen heeft Werelds Koken getroffen om vooruitbetaald reisgeld te restitueren aan de consument wanneer blijkt dat een wederpartij door financiëel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen?
Door onze werkwijze wordt het risico op een faillissement geminimaliseerd. Wij kopen niet vooraf in en hebben minimale vaste kosten. Op het moment dat de klant zijn reis betaalt, betaalt Werelds Koken per ommegaande de kosten van het arrangement aan haar leverancier(s). Mocht Werelds Koken onverhoopt toch beëindigd worden dan is de reis reeds betaald en zal die ook gewoon doorgaan.

Hoe gaat Werelds Koken om met mijn persoonlijke gegevens?
Hiervoor verwijzen we je naar onze Privacy Statement op deze website.

Wat is het aanbod van Werelds Koken?
Werelds Koken biedt:

 • Culinaire weekendarrangementen in Nederland en België
 • Lange culinaire weekenden binnen en buiten Europa
 • Culinaire reizen van een week binnen en buiten Europa
 • Culinaire reizen à la carte (op maat)
 • Culinaire dagen in Nederland en België (een dagarrangement met b.v. proeverijen, kookworkshops en bezoek aan culinaire bedrijven).
 • Culinaire incentive reizen
 • Reis- en annuleringsverzekeringen

In welke landen organiseert Werelds Koken culinaire arrangementen?
Er zijn bestaande reizen in Nederland, België, Italië, Frankrijk, Spanje, en Marokko. A la carte kan Werelds Koken ook arrangementen aanbieden in andere landen binnen en buiten Europa.

Welke kosten komen er nog bij naast de vermelde reissom?
Onder het kopje Prijsinfo van de gewenste reis staat exact wat inclusief en exclusief is in het specifieke arrangement. Dit verschilt per reis, maar bij elke reis moet je rekening houden met de extra kosten van:

 • vervoer van en naar de bestemming met bijbehorende kosten zoals benzine of luchthavenbelasting
 • toeristenbelasting
 • evt.reserveringskosten à € 15,00 per boeking
 • evt. reis- en annuleringsverzekering

Daarnaast kun je (afhankelijk van bestemming / reis) nog kosten hebben voor bijvoorbeeld:

 • huurauto
 • hoog/laagseizoen (staat vermeld in het arrangement)
 • éénpersoonstoeslag
 • verlenging
 • transfers
 • extra optionele excursies
 • persoonlijke uitgaven

Naar aanleiding van je reserveringsaanvraag ontvang je van Werelds Koken een offerte. Op deze offerte staat een overzicht van alle kosten.

Kan Werelds Koken ook mijn vervoer van en naar de bestemming regelen?
Jazeker, wij kunnen vluchten, autohuur, trein en bus voor je regelen. Wij hebben hiervoor onze contacten, maar geen speciale inkoopregelingen door de toenemende concurrentie en transparantie van het internet. Je kunt dus makkelijk op internet zelf het vervoer boeken of door ons laten uitvoeren. In het laatste geval rekenen wij een bedrag van € 25,- per aanvraag en € 15,- per wijziging naderhand.

Kan ik ook een reisverzekering of annuleringsverzekering afsluiten?
Ja natuurlijk. Werelds Koken werkt samen met de Europeesche verzekeringen voor alle reis-en annuleringsverzekeringen. Op de reserveringsaanvraag kun je aangeven of je een reis- of annuleringsverzekering via Werelds Koken wenst af te sluiten.

Hoe kan ik een reis boeken via deze site?
Zodra je klikt op klik hier voor de beschikbaarheid kun je een reserveringsaanvraag invullen en versturen. Op basis van deze reserveringsaanvraag maakt Werelds Koken een offerte voor je. Zodra je deze offerte schriftelijk aanvaardt is de reisovereenkomst definitief. Ter bevestiging hiervan stuurt Werelds Koken je schriftelijk of per e-mail de factuur van de reis.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?
Werelds Koken stuurt je een bevestiging van de overeenkomst in de vorm van een factuur. Bij deze totstandkoming van de overeenkomst dien je de totale reissom aan Werelds Koken binnen acht dagen te voldoen.

Hoe en wanneer ontvang ik alle reisbescheiden?
Wij zorgen ervoor dat je de benodigde reisbescheiden uiterlijk 10 dagen voor de dag van vertrek (bij eigen-vervoerreizen 10 dagen voor de aankomstdatum van het eerst geboekte verblijf) ontvangt via e-mail of post, tenzij de boeking zo kort voor aanvang van de reis heeft plaatsgevonden dat dit niet kan worden gerealiseerd.

Mocht je uiterlijk 5 werkdagen voor vertrek nog geen reisbescheiden hebben ontvangen, meld
dit dan gelijk bij ons en wij maken het alsnog voor je in orde.

Hoe weet ik zeker dat een reis doorgaat en dat er plaats is?
Indien de reis reeds vol is, word je hierover binnen drie dagen na aanvaarding van de offerte geïinformeerd. Wij zullen je dan waar mogelijk een alternatief aanbieden.
Voor alle reizen van Werelds Koken geldt een minimale deelname. Deze is nodig om de workshops en proeverijen leuk en betaalbaar te maken. Vier weken voor aanvang van de reis wordt bepaald of het benodigd aantal deelnemers behaald is.
Mocht dit niet het geval zijn dan word je door Werelds Koken zo snel mogelijk hiervan schriftelijk of per e-mail op de hoogte gesteld. Ook in dit geval zullen wij waar mogelijk je een alternatief aanbieden.
Het alternatief zal niet altijd voor een gelijke prijs mogelijk zijn. Kun je je niet vinden in het alternatief dan wordt het reeds betaalde deel van de reissom geheel aan je terugbetaald.

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op een reis?
Pas wanneer je vooraf goed bent geïnformeerd over zaken die je te wachten (kunnen) staan, kun je echt genieten van je reis. Uiteraard is het van belang dat je beschikt over de juiste reisdocumenten en weet wat je aan bagage moet meenemen. Wat ook belangrijk is, is dat je ontspannen op reis gaat. Dus neem je tijd voor je vertrekt, blijf niet te lang doorwerken en geniet van de voorpret. Zodra je reis begint, ben je op vakantie, dus geniet zowel van de reis zelf als van de bestemming! Informeer thuisblijvers over je verblijf en hoe ze je kunnen bereiken in geval van nood. Wij raden je aan een kopie van de reisbescheiden achter te laten bij de thuisblijvers.

Kan ik meerdere reizen combineren?
In bepaalde gevallen is het mogelijk meerdere reizen te combineren tot één reis. Als je hier interesse in hebt, kun je contact opnemen met ons kantoor.Wij maken dan een passend aanbod voor je.

Waar kan ik de algemene reisvoorwaarden vinden?
Onze algemene voorwaarden vind je onderaan onze website.

Is er nog plaats op een reis?
Wij trachten onze site zo up-to-date mogelijk te houden, ook wat het aantal beschikbare plaatsen betreft. Mocht er nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn, dan zie je dat in het overzicht van alle reizen terug. Vind je in dit overzicht de term “Op aanvraag”, dan betekent dat dat Werelds Koken voor sommige modules van de reis (bijv. hotel, kookworkshop, excursie) geen voorraad meer heeft. Dit betekent echter niet dat er geen plaats meer op de reis is. Wij zullen bij boeking dan bij onze leveranciers moeten navragen of wij nog het gevraagde kunnen leveren. Meestal kunnen wij je binnen twee werkdagen uitsluitsel geven over je mogelijke deelname aan de reis.

De reis die ik wil boeken is 'op aanvraag', wat betekent dat?
Is de door jou geslecteerde reis “Op aanvraag”, dan betekent dat dat Werelds Koken voor één of meerdere modules van de reis (bijv. hotel, kookworkshop, excursie) geen voorraad meer heeft. Dit betekent echter niet dat er geen plaats meer op de reis is. Wij zullen bij boeking dan bij onze leveranciers moeten navragen of wij nog het gevraagde kunnen leveren. Meestal kunnen wij je binnen twee werkdagen uitsluitsel geven over jouw mogelijke deelname aan de reis.

Ik wil graag onder voorbehoud een plaats reserveren voor een reis, kan dat?
Als je onder voorbehoud een reis wilt boeken, kun je per e-mail contact opnemen met Werelds Koken, (info [at] wereldskoken [dot] com). Als een reis nog niet (bijna) is volgeboekt kun je een optie op een reis nemen. De optie is over het algemeen twee weken geldig en tijdens die twee weken ben je verzekerd van een plaats op de reis. De optie verloopt automatisch. Als je daadwerkelijk wilt boeken word je verzocht opnieuw contact op te nemen om de optie om te zetten in een definitieve boeking.

Gaat een reis gegarandeerd door?
Het kan voorkomen dat een door Werelds Koken geplande reis wegens onvoldoende deelname niet door kan gaan. Over het algemeen is het minimum aantal deelnemers voor een reis 6 personen. Een annulering door Werelds Koken wegens onvoldoende deelname dient uiterlijk vier weken voor vertrek aan de deelnemers te worden gecommuniceerd. Alle reeds betaalde reisgelden, toeslagen en verzekeringspremies worden dan direct door Werelds Koken terugbetaald.

Waarom tellen de reisdagen mee in de reisduur?
De reiswereld telt standaard de heen- en terugreisdag mee als reisdag. Ook voor het afsluiten van je verzekeringen is het van belang deze standaard aan te houden.

Is het mogelijk om met een eigen reisgezelschap een reis te maken?
Als je samen met een groep vrienden of familieleden een reis wilt maken, maakt Werelds Koken graag een passende aanbieding hiervoor.

Hoe is bij Werelds Koken de repatriëring geregeld?
In het vervelende geval dat je plotseling naar huis moet terugkeren tijdens je reis met Werelds Koken, zal Werelds Koken je met alle mogelijke hulp bijstaan. Gemaakte kosten voortvloeiende uit je repatriëring (bijv. extra vliegticket) komen voor rekening van jezelf of de eventueel afgesloten reis- of annuleringsverzekering.