Culinair Den Bosch

Reisperiode:  Zelf kiezen
Thema: 
Plaats:  's-Hertogenbosch
Regio: 
Land: 
Accommodatie:  Bed & Breakfast
Reisduur:  3 dagen,
2 nachten
Inleiding: 

’s-Hertogenbosch is wederom benoemd tot Meest Gastvrije Stad van Nederland! En dat is niet voor niets; de Bosschenaar ontvangt de bezoekers van de stad met open armen. Gezelligheid en gastvrijheid zijn vanzelfsprekend in de Bossche horeca. Kom, proef, geniet en ontdek de charme van 's-Hertogenbosch, de historische vestingstad die zijn middeleeuwse karakter heeft weten te behouden.
 

Accommodatie: 

Den Bosch telt inmiddels vele Bed & Breakfasts en er komen er nog steeds meer bij. De B&B's die wij voor dit arrangement geselecteerd hebben, liggen allemaal in hartje centrum en bieden jullie stuk voor stuk een plekje om lekker bij te komen na een heerlijke dag in de historische vestingstad.

Programma: 

DAG 1

Welkom in ‘s-Hertogenbosch, hoofdstad van Noord-Brabant waar de bewoners bekend staan om hun Bourgondische levensstijl. Het zijn echte genieters van een goed glas en goed eten. Na aankomst kunnen je op je gemak de stad gaan verkennen. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan het Jeroen Bosch Art Centre, een permanente expositie over de beroemdste inwoner die de stad ooit gehad heeft of ga naar het Oeteldonks Gemintemuzejum, dat geheel gewijd is aan het Bossche carnaval. ‘s Avonds wacht je een welkomstdiner in een van de leukste restaurants van ‘s-Hertogenbosch, een smalle pijpenla vol met snuisterijen, van antiek speelgoed tot aan kitscherige kroonluchters, waar Anne en Harrie jullie met open armen zullen ontvangen en culinair in de watten zullen leggen.

DAG 2
Om 11.00 uur worden jullie verwacht in het restaurant waar jullie een kookworkshop gaan volgen. De kok gaat je voor in een kookworkshop die gebaseerd is op zijn of haar stijl van koken. Na de kookworkshop ga je aan tafel voor een lunch van de gerechten die jullie gemaakt hebben. De chef zal dan gezellig aanschuiven om nog even bij te kletsen. Na de lunch heb je de rest van de dag vrij te besteden. Indien je 's avonds lekker uit eten wilt gaan, hebben wij tal van suggesties voor je. 

DAG 3
Met in de hand een route die je langs alle leuke culinaire adresje van ‘s-Hertogenbosch die er toe doen leidt, begin je aan je laatste dag in deze gezellige en gastvrije stad. Uiteraard mag daarbij een Bossche bollenproeverij van de enige echte Bossche bollenbakker van Nederland niet ontbreken. Bij Jan de Groot maken ze de real deal, alle andere bakkers kunnen niet tippen aan hun kwaliteit. Na de proeverij kun je nog verder shoppen maar daarna wordt het toch echt tijd om weer op huis aan te gaan. We hopen dat je genoten hebt van deze heerlijke stad waar Brabantse gastvrijheid hoog in het vaandel staat en wellicht tot een volgende keer.
 

Periodes: 

Dit arrangement is het gehele jaar te boeken.

Inbegrepen: 
  • 2x overnachting bed & breakfast (ontbijt afhankelijk van B&B)
  • 1x welkomstdiner*
  • 1x kookworkshop inclusief lunch
  • 1x culinaire wandeling door historisch ‘s-Hertogenbosch
  • 1x Bossche bol-proeverij inclusief koffie

* exclusief dranken
 

Niet inbegrepen: 
  • vervoer
  • verzekeringen
  • maaltijden en dranken niet vermeld in het programma
  • persoonlijke uitgaven
  • fooien