Mystiek Marrakech

Reisperiode:  Zelf kiezen
Thema: 
Plaats:  Marrakech
Regio: 
Land: 
Accommodatie:  Design Hotel
Reisduur:  6 dagen,
5 nachten
Inleiding: 

De komende zes dagen vormen een ware culinaire ontdekkingstocht door Marrakech. Zo ga je koken met Marokkaanse vrouwen, maak je met een Marokkaanse gids een wandeling door een fascinerend gedeelte van de stad, leer je in het Atlasgebergte nog meer geheimen van de Marokkaanse keuken kennen en word je, als afsluiter, in een luxe hammam onder handen genomen. Wil je in een kleine week kennis leren maken met het echte Marrakech, dan is dit arrangement echt iets voor jou.

Accommodatie: 

In Marrakech overnacht je in een charmante riad, een kleinschalig gastenverblijf in een traditioneel Marokkaans huis. Het verblijf ligt midden in de medina, waar je zodra je de voordeur achter je dicht trekt in een oase van rust belandt. Hier word je wakker in een van de tijdloos en stijlvol ingerichte kamers en geniet je op de patio onder de bananenbomen of op het dakterras van de Marokkaanse sfeer en zon. Verblijven in een riad is de beste manier om de ware spirit van Marokko te beleven.

Programma: 

Dag 1
Na aankomst op de luchthaven word je door chauffeurs opgehaald en veilig naar de riad middenin de souk van Marrakech geëscorteerd. Uiteraard vergeten we je bagage ook niet. Na een warm welkom krijg je van de gastheer een uitvoerige briefing over de do and don't's en word je tevens een stadsplattegrond overhandigd. Daarna kun je je op je gemak een begin maken met het verkennen van de stad maar uiteraard mag je ook lekker chillen op de patio of het dakterras. 's Avonds is er diner in de riad.

Dag 2  
Vandaag is het cooking time maar eerst ga je samen met je gids van die dag de markt op om de nodige ingrediënten in te slaan. Bij terugkomst staan de fornuizen al op je te wachten en kun je aan de slag. Je wordt hierbij geassisteerd door Marrokaanse vrouwen die je een tipje van sluier oplichten over de vele geheimen die de Marokkaanse keuken rijk is. Na de kookles geniet je van je eigengemaakte lunch. De rest van de dag ben je vrij om uit te rusten of de stad in te trekken. 's Avonds kun je gaan snacken of uitgebreid dineren op het grootste openlucht-restaurant ter wereld: het Jemaa El Fna-plein.

Dag 3
De ochtend en middag kun je vrij besteden om Marrakech verder te ontdekken. Je gastheer kent overigens de leukste adresjes in de stad en deelt deze graag met je, dus vraag er gerust naar. In de vooravond ga je op pad met Mohammed, een echte Marrakchi die je meeneemt naar de meest unieke plekjes van de stad. Je komt dus op plekken waar niet of nauwelijks toeristen komen en waar je het echte leven in Marrakech meemaakt. Na de wandeling ga je heerlijk dineren in een bijzonder sfeervol restaurant in de medina. Na het diner word je begeleid naar de riad.

Dag 4
Vandaag ga je de stad uit en trek je het Atlasgebergte in. Onder begeleiding van een Marokkaanse chef leer je nog meer geheimen kennen van de Marokkaanse keuken. 's Avonds ben je weer terug in Marrakech en ben je vrij om te doen en laten wat je wilt. Misschien nog even snacken op het grote plein of toch een smakelijke maaltijd op het dakterras van de riad.

Dag 5
Na al het geweld van de afgelopen dagen gunnen we je vandaag een dikverdiende relaxdag. We hebben een plek voor je gereserveerd in een luxe wellness-resort waar je heerlijk kunt ontspannen. Hier kun je zo'n typische hammam-behandeling met een heerlijke massage achteraf krijgen waarbij je tussentijds steeds een verrukkelijk glas muntthee krijgt geserveerd. Misschien daarna wel een zalige lunch en een paar uurtjes aan het zwembad op een bedje in de Marokkaanse zon. Helemaal schoon en ontspannen ben je klaar voor een superavond in de nieuwe stad. We hebben een tafel voor je gereserveerd in een van de vele hotspots die de nieuwe stad rijk is. Hier ontdek je het andere Marrakech, namelijk de stad van mooie jongens en mooie meisjes, van een beetje stout tot net niet over het randje.Ook dit is Marrakech...

Dag 6
Het zit erop. Afhankelijk van de vertrektijd van je vliegtuig kun je nog de stad in om die leuke leren slippers, of die mooie dieporanje kralenketting te scoren. En misschien hangt die fraaie zijden kaftan er ook nog wel. Maar daarna is het toch echt afgelopen en brengen de chauffeurs je weer terug naar het vliegveld waar je met een hoofd vol indrukken van een fascinerende stad het vliegtuig instapt. Bon voyage er au révoir!

Periodes: 

dit arrangement is te boeken van:

januari tot en met juni 2014
15 september tot en met december 2014 

Prijsinfo: 

vanaf € 620 per persoon
administratiekosten:€ 25 per boeking
dit arrangement valt onder de STO-reisgarantieregeling

Inbegrepen: 
 • 2x transfer van en naar het vliegveld (inclusief vervoer bagage naar riad)
 • 5x overnachting inclusief ontbijt
 • 1x diner in riad
 • 1x diner op het Jemaa el Fna plein
 • 1x kookworkshop inclusief lunch en 2 glazen huiswijn
 • 1x kookexcursie naar Atlasgebergte inclusief kookles
 • 1x Twilight wandeling onder begeleiding van gids
 • 1x diner in luxe restaurant in de souk (ex. dranken)
 • 1x diner in luxe trendy restaurant in de nieuwe stad (ex. dranken)
 • 1x bezoek aan groentenmarkt
 • 1x bezoek aan welness-resort
 • onbeperkt muntthee en mineraalwater tijdens de workshops
 • alle recepten
 • Nederlandstalige begeleiding ter plaatse
Niet inbegrepen: 
 • vlucht van en naar Marokko
 • maaltijden en dranken niet beschreven in het programma
 • verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven
Hoe kom je er: 

Vliegen naar Marrakech kun je met: