Moroccan Delight

Reisperiode:  Zelf kiezen
Thema: 
Plaats:  Marrakech
Regio: 
Land: 
Accommodatie:  Design Hotel
Reisduur:  4 dagen,
3 nachten
Inleiding: 

In de komende vier dagen geven we je aantal culinaire geheimen prijs van de fascinerende Marokkaanse koningstad: Marrakech. Naast een kookworkshop met Marokkaanse vrouwen, word je ook in een luxe hammam onder handen genomen. Daarnaast bieden we je de gelegenheid om op drie verschillende locaties 's avonds te dineren. Dus wil je een weekend echt iets anders, dan is dit arrangement geschikt voor jou.

Accommodatie: 

In Marrakech overnacht je in een charmante riad, een kleinschalig gastenverblijf in een traditioneel Marokkaans huis. Het verblijf ligt midden in de medina, waar je zodra je de voordeur achter je dicht trekt in een oase van rust belandt. Hier word je wakker in een van de tijdloos en stijlvol ingerichte kamers en geniet je op de patio onder de bananenbomen of op het dakterras van de Marokkaanse sfeer en zon. Verblijven in een riad is de beste manier om de ware spirit van Marokko te beleven.

Programma: 

Dag 1
Na aankomst op de luchthaven word je door chauffeurs opgehaald en veilig naar de riad middenin de medina van Marrakech geëscorteerd. Uiteraard vergeten we je bagage ook niet. Na een warm welkom krijg je van de gastheer een uitvoerige briefing over de do and don't's en word je tevens een stadsplattegrond overhandigd. Daarna kun je je op je gemak een begin maken met het verkennen van de stad maar uiteraard mag je ook lekker chillen op de patio of het dakterras. 's Avonds is er diner in de riad.

Dag 2  
Vandaag is het cooking time maar eerst ga je samen met je gids van die dag de markt op om de nodige ingrediënten in te slaan. Bij terugkomst staan de fornuizen al op je te wachten en kun je aan de slag. Je wordt hierbij geassisteerd door Marrokaanse vrouwen die je een tipje van sluier oplichten over de vele geheimen die de Marokkaanse keuken rijk is. Na de kookles geniet je van je eigengemaakte lunch. De rest van de dag ben je vrij om uit te rusten of de stad in te trekken. 's Avonds ben je vrij en kun je gaan snacken of misschien wel uitgebreid dineren op het grootste openlucht-restaurant ter wereld: het Jemaa El Fna-plein.

Dag 3
We hebben een plek voor je gereserveerd in een luxe wellness-resort waar je heerlijk kunt ontspannen. Hier kun je zo'n typische hammam-behandeling met een heerlijke massage achteraf krijgen waarbij je tussentijds steeds een verrukkelijk glas muntthee krijgt geserveerd. Misschien daarna wel een heerlijke lunch en een paar uurtjes aan het zwembad op een bedje in de Marokkaanse zon. Helemaal schoon en ontspannen ben je klaar voor het diner. Onze chapperone begeleidt je naar een bijzonder sfeervol restaurant middenin de souk. Na het diner word je weer terug naar de riad begeleid.

Dag 4
Het zit erop. Afhankelijk van de vertrektijd van je vliegtuig kun je nog de stad in om die leuke leren slippers, of die mooie dieporanje kralenketting te scoren. En misschien hangt die fraaie zijden kaftan er ook nog wel. Maar daarna is het toch echt afgelopen en brengen de chauffeurs je weer terug naar het vliegveld waar je met een hoofd vol indrukken van een fascinerende stad het vliegtuig instapt. Bon voyage er au révoir!

Periodes: 

dit arrangement is te boeken van:

januari tot en met juni 2014
15 september tot en met december 2014 

Prijsinfo: 

vanaf € 395 per persoon
administratiekosten:€ 25 per boeking
dit arrangement valt onder de STO-reisgarantieregeling

 

Inbegrepen: 
 • 3x overnachting inclusief ontbijt
 • 1x diner in riad
 • 1x diner op het Jemaa el Fna plein
 • 1x kookworkshop inclusief lunch en 2 glazen huiswijn
 • 1x diner in luxe restaurant in de souk (ex. dranken)
 • 1x bezoek aan groentenmarkt
 • 1x bezoek aan wellness-resort
 • transfers van en naar het vliegveld (inclusief vervoer bagage naar riad)
 • onbeperkt muntthee en mineraalwater tijdens de workshops
 • alle recepten
 • Nederlandstalige begeleiding ter plaatse
Niet inbegrepen: 
 • vlucht van en naar Marokko
 • maaltijden en dranken niet beschreven in het programma
 • verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven
Hoe kom je er: 

Vliegen naar Marrakech kun je met: