La Cucina Fiorentina

Reisperiode:  Zelf kiezen
Thema: 
Plaats:  Florence
Regio: 
Land: 
Accommodatie:  n.v.t.
Reisduur:  1 dag
0 nachten
Inleiding: 

Ben je in de buurt van Florence en heb je zin om een of meerdere dagen lekker te koken met een internationaal gezelschap? Dan kun je vanaf nu bij Werelds Koken terecht. Samen met onze culinaire partners in Florence hebben we een speciaal programma opgezet waarbij je alle ins en outs leert over typisch Italiaanse en Toscaanse gerechten. Uiteraard wordt iedere workshop afgesloten met een lunch of diner waarbij je samen met je nieuwe kookvrienden kunt genieten van jullie zelfbereide gerechten. De kookworkshopvouchers zijn ook uitermate leuk om te geven…
 

Programma: 

Viergangendiner:
Onder begeleiding van een ervaren chef in een volledig uitgeruste keuken leer je met een internationale groep mede-kokers een viergangen diner maken (voorgerecht, primi, secondi, dessert) Daarna schuif je aan om samen met je nieuwe kookvrienden van het zelfbereide menu te genieten.
Duur: 4 uur (maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag)

Snelle lunch:
Onder begeleiding van een ervaren chef leer je in een professionele keuken een typisch Toscaans menu bereiden. De workshop wordt afgesloten met een proeverij van de zelfbereide gerechten.
Duur: 3 uur (dinsdag en vrijdag)

Snel diner:
Onder begeleiding van een ervaren chef leer je in een professionele keuken twee traditionele Italiaanse gerechten en één dessert bereiden. De workshop wordt afgesloten met een proeverij van de zelfbereide gerechten.
Duur: 3 uur (dinsdag en donderdag)

Markttour en kookworkshop:
Je bezoekt eerst de San Lorenzomarkt waar je samen met je kookvrienden de ingrediënten voor de kookworkshop uitzoekt. Daarna ga je naar de kookschool waar je typisch Italiaanse gerechten leert bereiden. De workshop wordt afgesloten met een proeverij van de zelfbereide gerechten.
Duur: 5 uur (maandag en donderdag)

Verse pasta:
Deze workshop is uitermate geschikt voor hen die de technieken en geheimen van het pasta maken willen leren. Tijdens deze workshop werk je met diverse soorten bloem, eieren en ander eingrediënten die nodig zijn voor het maken van verse pasta. Je gebruikt de roltechniek met de roller maar werkt ook met de pastammachine. Daarnaast leer je drie verschillende pastasauzen maken. De workshop wordt afgesloten met een proeverij van de zelfbereide gerechten.
Duur: 3 uur (zaterdag)

Pizza & Gelato
Tijdens deze workshop word je door een ervaren chef ingewijd in de geheimen van de bereiding van echt Italiaans ijs. Daarnaast leer je hoe je een echte pizza moet maken. Je maakt je eigen deeg en pizzasaus. De workshop wordt afgesloten met een proeverij van pizza’s, gelato en sorbets.
Duur: 3 uur, donderdag
 

Periodes: 

de kookworkshops zijn het hele jaar door te boeken

Inbegrepen: 
  • kookworkshop onder begeleiding van ervaren Italiaanse chef
  • lunch of diner na de kookworkshop
  • marktbezoek (alleen bij arrangement Markttour en Kookworkshop)
Niet inbegrepen: 
  • vervoer naar, van en in Toscane
  • maaltijden en dranken niet vermeld in het programma
  • verzekeringen
  • persoonlijke uitgaven