Koken in Campanië

Reisperiode:  Zelf kiezen
Thema: 
Plaats:  Sant'Agata de'Goti
Regio: 
Land: 
Accommodatie:  Agriturismo
Reisduur:  4 dagen,
3 nachten
Inleiding: 

Altijd al willen leren koken van Italiaanse mama’s en nonna’s? Op zo’n 45 minuten ten noorden van Napels ligt het plaatsje Sant’Agata de’Goti. Hier ga je in de keuken van een traditionele azienda aan de slag met een van de lokale Italiaanse keukenprinsessen die je ’s ochtends alle kneepjes leert van de plattelandskeuken van Campanie. Tijdens de lunch geniet je gezamenlijk van de door jullie gemaakte gerechten. ’s Middags kun je met je huur-Fiat 500 de buurt verkennen of naar Napels scheuren.  

Accommodatie: 

Al in de 16e Eeuw vestigt de familie Mustilli zich in de heuvels tussen Caserta en Benevento om zich vervolgens te bekwamen in de wijnbouw. Zo'n vijfhonderd jaar later wonen ze er nog steeds en vormt de productie van wijn en grappa nog altijd de basis van het bestaan. De wijn, gerijpt in eeuwenoude kelders, is van prima kwaliteit. Ze wordt dan ook dagelijks geschonken ter begeleiding van de homemade pasta's, salsa e contorni, uit de keuken van Marili Mustilli. Gasten verblijven in het Palazzo Rainone, aan een rustig pleintje downtown. Op de tweede verdieping bieden zes stijlvolle kamers een prachtig uitzicht op kleurrijke daken gevat in een schilderachtig decor. Klassieke interieurs, stuk voor stuk verschillend aangekleed met antieke stukken uit het familiebezit. De familie draagt kunst en cultuur een warm hart toe. Deze historische omgeving doordesemd van traditie en gastvrijheid is een heerlijke plek om tot rust te komen.

  

Programma: 

Dag 1
Aankomst op de luchthaven van Napels (of Rome). Hier haal je je huurauto op en rijd je op je gemak naar het plaatsje Sant’Agata de’Goti zo'n 45 minuten van Napels (of 150 minuten van Rome!). Na het inchecken kun je nog even het plaatsje ontdekken. 's Avonds wacht je welkomstdiner op basis van lokale specialiteiten.

Dag 2
Na het ontbijt krijg je vandaag je eerste kookles van een van de kokkinen van de aziendai. De gerechten die je leert maken zijn gebaseerd op de recepten van signora Mustilli. Gerechten die ondermeer de revue passeren ijn: cavatelli (pasta), pizza, citroencroquettes, crostoni met kaas, broccoli en chilisaus, é scammaro saus (met tomaten en olijven), ragù, groetensaus, uiensaus, hazelnootcake en jamtaart. Na de lunch kun je de rest van de dag naar eigen inzicht besteden. Blijf je in de regio of rijd je toch naar Napels...

Dag 3
Is gelijk aan dag 2 met als uitzondering dat je na de lunch een bezoek brengt aan de oude wijnkelders gevolgd door een wijnproeverij. De rest van de dag kun je weer indelen zoals jij dat wilt.

Dag 4
Het zit er al weer op. Afhankelijk van je vlucht rijd je naar Napels of Rome waar je je huurauto inlevert en terugvliegt naar Nederland.

Periodes: 

Deze reis valt onder de STO-reisgarantieregeling!

Prijsinfo: 

va. € 439 pp

 

op basis van tweepersoonsgebruik per kamer
exclusief € 25 administratiekosten per boeking

Inbegrepen: 
 • 3 overnachtingen inclusief ontbijt
 • 2 kooklessen (dag 2 en 3) inclusief lunch
 • wijnproeverij
 • bezoek aan wijnkelder
 • welkomstdiner
 • huurauto (Fiat 500 of soortgelijk type)
Niet inbegrepen: 
 • vlucht naar Napels (of Rome)
 • maaltijden en dranken niet vermeld in het programma
 • verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven
Hoe kom je er: 

Rechtstreeks vliegen vanaf Amsterdam naar Napels kun je met:

 • Transavia
 • TUIFly