Brussel

Reisperiode:  Zelf kiezen
Thema: 
Plaats:  Brussel
Regio: 
Land: 
Accommodatie:  Design Hotel
Reisduur:  2 dagen,
1 nacht
Inleiding: 

Welkom in Brussel. Tijdens deze culinaire ontdekkingstocht door de hoofdstad van België en Europa willen we je kennis laten maken met enkele van de culinaire top-adresjes die de stad rijk is. En hoe kun je dat beter doen dan met een culinaire wandeling, die we speciaal voor iedereen die van lekkere adresjes houdt, hebben samengesteld. Ga dus samen met Werelds Koken op ontdekkingstocht door deze bruisende stad.

Accommodatie: 

De 12 kamers, waaronder één duplexkamer, zijn verspreid over de 5 verdiepingen en de ene tussenverdieping aan de voor- en achterkant van het gebouw. Alle kamers stralen een bepaalde sfeer uit, vermengd met een vleugje ascetisme en poëzie. De kamers zijn tot in de puntjes uitgerust (TV, WiFi) maar stralen eenvoud en rust uit. Dit aspect komt duidelijk tot uiting in het meubilair, het gebruik van gelakt hout, roestvrij staal, de vlekkeloze badkamers, de eiken plankenvloer, het bed- en badlinnen, de kussens en de tapijten van het merk Mia Zia.
Elke kamer heeft een heel eigen persoonlijkheid en unieke sfeer die naar voor komt in de onvervalste kleuren, de opschriften met subtiele schikking van een courante tekst op een muur of expressieve hoofdeindes…  In het café kun je rustig ontbijten, koffie drinken, mensen ontmoeten, of proeven van een aperitiefje. Laat je improvisatie de vrije loop in deze nonchalante, eclectische sfeer. Vanaf 7 uur ’s morgens staan ze hier voor je klaar.  
Kortom een hotel dat alle zintuigen probeert te stimuleren.

Programma: 

Na eerst in je hotel ingecheckt te hebben, begin je deze culinaire dag met een lunch in de Koninginnegalerij. Het restaurant dat we speciaal voor je hebben uitgekozen, heeft een art deco inrichting en een degelijke maar goede brasseriekeuken. Na de lunch ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt zolang je maar op tijd bent voor het diner van die avond. Brussel biedt voldoende mogelijkheden voor liefhebbers van kunst, cultuur en shoppen, dus take your pick.

Voor het diner zou je nog even ergens kunnen gaan borrelen voor je aanschuift aan de tafel die wij voor je hebben gereserveerd. Je kunt kiezen uit een oude brasserie met kroonluchters en beschilderd plafond dichtbij de Grote Markt. Hier komen veel BB'ers (Bekende Belgen). Gaat jouw voorkeur uit naar een wat strakker design dan is dat ook mogelijk. Onze andere selectie is namelijk een jong en trendy restaurant waarvan de eigenaars recentelijk zijn aangesloten bij Jeunes Restaurateurs d'Europe. De keus is aan jou.

Uiteraard is het mogelijk om na het diner nog ergens een afzakkertje te gaan halen, maar daarna is het dan ook bedtijd. Moe maar voldaan geniet je tussen de knisperende lakens van een heerlijke culinaire dag.

De volgende morgen ga je, na het ontbijt, gewapend met de culinaire route op pad. Laat je verrassen door de diverse geuren en smaken van de vele ambachtelijke culinaire adressen die deze metropool rijk is. Heb je alle adressen bezocht dan wordt het tijd om, met misschien wel tassen vol goodies, weer terug naar huis te gaan.

Inbegrepen: 
  • 1x overnachting inclusief ontbijt
  • 1x lunch
  • 1x diner
  • 1x culinaire wandelroute
Niet inbegrepen: 
  • vervoer naar, van en in Brussel
  • dranken en maaltijden niet genoemd in programma
  • uitgaven van persoonlijke aard
  • verzekeringen
Hoe kom je er: 

Met de auto, trein of vliegtuig