Antwerpen

Reisperiode:  Zelf kiezen
Thema: 
Plaats:  Antwerpen
Regio: 
Land: 
Accommodatie:  Design Hotel
Reisduur:  2 dagen,
1 nacht
Inleiding: 

Welkom in Antwerpen. Tijdens deze culinaire ontdekkingstocht door Antwerpen willen we je kennis laten maken met enkele van de culinaire top-adresjes die de stad rijk is. En hoe kun je dat beter doen dan met een culinaire wandeling, die we speciaal voor iedereen die van lekkere adresjes houdt hebben samengesteld. Ga dus samen met Werelds Koken op ontdekkingstocht door de parel aan de Schelde.

Accommodatie: 

Je verblijft in een trendy en kleinschalig viersterrenhotel in Antwerpen. De inrichting van het gerenoveerde herenhuis is uitgevoerd in zwarte en witte tinten die zorgen voor een frisse eigentijdse uitstraling. Verblijf in stijl en geniet van het comfort van smaakvolle designerkamers. Met de attente, persoonlijke service en de faciliteiten, zoals een balkon en ontspannend retro bad op pootjes, kun je volledig tot rust komen. Leef als een echte VIP in deze moderne ambiance. Geniet de ochtend van het gratis ontbijtbuffet. Je ontvangt een voucher waarmee je kunt ontbijten in een brasserie die in de straat van het hotel is gelegen. Het hotel beschikt zelf niet over een eigen restaurant of bar.

Programma: 

Na ingecheckt te hebben in het hotel willen we je aanraden om de buurt te gaan verkennen. De wijk Het Zuid is namelijk dé hipste wijk en het artistieke hart van Antwerpen. Hier vind je trendy restaurants, gezellige kroegen, literaire café, galerieën, interieurzaken met design of antiek, modehuizen, noem maar op.

Ben je klaar met je ontdekkingstocht dan nodigen we je uit om aan te schuiven in een bijzonder restaurant dat wij speciaal voor jou geselecteerd hebben. Een uitgebreide menukaart is er niet, want de kok bepaalt wat er op tafel wordt geserveerd. Maar hij heeft wel altijd enkele alternatieven achter de hand voor mensen die voor sommige gangen liever een andere keuze maken.  Naast de uitstekende keuken, wordt je ook getroffen door het schitterende fornuis dat je bij het binnenkomen verwelkomt. Het is een fornuis met vier ovens, die elk op een verschillende temperatuur gehouden kunnen worden. Dat helpt de kok op een verbazend vlotte manier alle klanten tegelijkertijd hun verschillende gangen te serveren. Hoewel de kok helemaal alleen voor de bereiding en de opdiening zorgt, volgen de verschillende gangen elkaar naadloos op. Kortom een topadres.

Wil je na het diner nog even gezellig borrelen in een van de talrijke kroegen in Het Zuid dan kan dat, maar je kunt uiteraard ook teruggaan naar je hotel om lekker uit te rusten voor wat je de volgende dag te wachten staat.

Na het ontbijtbuffet ga je, gewapend met de door Werelds Koken speciaal ontwikkelde culinaire wandeling, struinen langs de vele unieke Antwerpse culinaire winkeltjes en adresjes. Ben je uitgewandeld (en geshopt) dan kun je je vermoeide voeten tot rust laten komen met een, in een schitterende ambiance geserveerde, high-tea. Daarna is het tijd om weer naar huis te gaan... maar een dagje langer blijven mag natuurlijk ook.

Inbegrepen: 
  • 1x overnachting inclusief ontbijtbuffet
  • 1x diner inclusief wijn, water, koffie
  • 1x high-tea
  • 1x culinaire wandeling
Niet inbegrepen: 
  • vervoer naar, van en in Antwerpen
  • dranken en maaltijden niet genoemd in programma
  • uitgaven van persoonlijke aard
  • verzekeringen
Hoe kom je er: 

Met de auto of met de trein